Минск е готов да продължи диалога с Будапеща за деескалация

...
Минск е готов да продължи диалога с Будапеща за деескалация
Коментари Харесай

Лукашенко: Минск е готов за диалог с Будапеща за деескалация на напрежението в региона

Минск е подготвен да продължи разговора с Будапеща за деескалация на напрежението в района. Това сподели президентът на Беларус Александър Лукашенко, приемайки акредитивните писма от посланиците на 11 страни, измежду които Унгария и Казахстан.

„ Готови сме да продължим разговора с Унгария, с цел да понижим напрежението в района посредством разрешаване на противоречивите въпроси единствено посредством мирни договаряния “, съобщи беларуският водач, представен от организация БелТА.

В същото време той означи особено самодейностите на Будапеща за ограниченията за сигурност и създаване на доверие в Европа. Президентът акцентира, че Унгария е „ някогашен и благонадежден другар на Беларус, връзките с който, минали теста на времето, са построени на прагматична и взаимно уважителна основа “.

Освен това Лукашенко, обръщайки се към казахстанския дипломат, назова Казахстан близка до Беларус братска страна, стратегически сътрудник и съдружник, с която републиката е обвързвана от обща история, развити търговски и филантропични връзки. „ Приятелските връзки на равнище държавни глави ни разрешават да обсъждаме всевъзможни въпроси без ограничавания ", сподели още Лукашенко. „ Ще се радваме да приветстваме президента Касим-Жомарт Токаев в Беларус тази година, с цел да продължим разговора по необятен кръг от тематики от двустранен и интернационален дневен ред. ”

Лукашенко получи акредитивни писма от посланиците на 11 непознати страни. Посланиците на Ангола, Унгария, Египет, Зимбабве, Йордания, Казахстан, Камбоджа, Колумбия, Уганда, Филипините и Екваториална Гвинея връчиха акредитивните си писма на ръководителя на Беларус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР