Минск. Беларус предупреди Украйна, че ще реагира остро в случай

...
Минск. Беларус предупреди Украйна, че ще реагира остро в случай
Коментари Харесай

РИА Новости: Беларус предупреди остро Украйна за твърди действия в случай на нарушение на държавната й граница

Минск. Беларус предизвести Украйна, че ще реагира остро при положение на наново нарушаване на границата й, предава РИА Новости .

„ В случай на по-нататъшни нарушавания на държавната граница, беларуските граничари ще работят извънредно твърдо “, сподели представителят на Мозирския граничен отряд Сергей Павлов, представен от организация „ Спутник “ Беларус.

Ден преди този момент Държавният граничен комитет на Беларус упрекна украински водачи в нарушение на нейното въздушно пространство. Хеликоптер Ми-8, по време на учения, " е минал държавната граница на височина към 100 метра и прелетя на дълбочина един километър в територията на Беларус ". Граничната защита на Украйна от своя страна отхвърли тази информация.

В неделя Министерството на защитата на Беларус извика украинския боен аташе и стачкува пред него поради случая. По-специално ведомството цитира „ обстоятелства, свидетелстващи за неспазване на отговорности от страна на Украйна в границите на районните ограничения за доверие и сигурност “ и обърна внимание на провеждането на военни учения „ на фона на обвинителна изразителност против Република Беларус “ покрай границите на страната. Минск е декларирал, че преглежда дейностите на прилежащата страна като опасност за сигурността си в южна посока.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР