Министрите в правителството на РСМ от албанската партия Демократичен съюз

...
Министрите в правителството на РСМ от албанската партия Демократичен съюз
Коментари Харесай

Владимир Перев: Москва и Белград работят българите да не влязат в македонската Конституция

Министрите в държавното управление на РСМ от албанската партия " Демократичен съюз за интеграция " подадоха оставките си, които ще влязат в действие, откакто опозиционната ВМРО-ДПМН гласоподава измененията в Конституцията. Според тези промени българите би трябвало да бъдат вписани в Конституцията на РСМ. 

Процентът на жителите, които са съгласни българите да са вписани в Конституцията и по този метод да се подсигуряват техните човешки и цивилен права, са доста повече от предстоящото при тази жестока антибългарска акция, която се води в Македония. Това мнение изрече пред БНР журналистът Владимир Перев.

30-40% от хората считат, че българите би трябвало да са вписани и да имат същите права като останалите, акцентира той и добави, че хората го одобряват като нещо обикновено, което тряба да се случи. 

" Политиците, медиите, институциите обаче приказват със задръжки за това и приказват против българите и България, като се повтарят старите тези. Става дума за жестока антибългарска акция ", сподели той в изявление за предаването " Преди всички ". Той изрече мнение:

" Това беше нужно да се случи, трябваше да се мине един катарзис, би трябвало да се заплати и ще се заплаща сметката на бездействието на българската страна във връзка с македонския въпрос от 1934 година България ще би трябвало да заплати за своите грехове за отношението, за бездействието към Македония, за нямането на интерес към Македония, за това, че българските медии, институции, документите на историческия списък - постоянно се е говорило, че Македония е българска земя, само че в никакъв случай това не е било публична политика. Минало посредством безмълвие - безмълвие, което от македонската страна е било признато като утвърждение за нейното безнаказано антибългарско деяние ".

Според него въпреки всичко двата народа не са се отдалечили, а даже сме се доближили едни към други. Сега към този момент още веднъж се срещаме, елементарните хора към този момент още веднъж припознават своите български корени, минало и история, счита той.

" Мисля, че в този миг натискът да не се взима решение във връзка с България - да не влиза в Конституцията, е по-силен от страна на Север и Изток, от Москва и Белград. Те желаят да задържат това ", безапелационен е Владимир Перев. 

Според него това се прави, с цел да има нови аргументи за нови политически и военни сблъсквания на тази територия. Той акцентира, че от момента на основаването на България, Русия и Сърбия водят прецизна антибългарска политика: 

" Омразата на Русия към България е голяма. Тя се труди да подели българското племе на толкоз, колкото може повече елементи, с цел да може по-лесно да ги управлява и манипулира. Всичко това се промени сега, когато се подписа договорът за съдействие и когато се образува историческата комисия. От този миг натам процесите са невъзвратни. Комисията наследи проблем, който тежко се взема решение, само че ще бъде позволен ". 

Пътят за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз е тежък и непосилен, означи още журналистът и изясни, че по-голямата част от политиците, които се назовават етнически македонци, не желаят да се причисляват към Европейски Съюз. 

" Македония желае да живее и да лавира в пространството сред Русия и Европейски Съюз. Албанците през вчерашния ден направиха крачката напред. Албанските министри и функционери в институциите си сервираха оставките под изискване, че те ще бъдат задействани, когато парламентарното болшинство реши да направи първата крачка - да внесе българите в македонската конституция. От страна на ВМРО-ДПМН не дадоха отговор нищо - те желаят оставките да се задействат незабавно и незабавно да има парламентарна рецесия и да се отива на избори, където партията чака, че ще победи. ВМРО-ДПМН в последната година - две нямат никаква друга концепция и предложение за бъдещето на Македония. Единственото им предпочитание е те да вървят на избори ". 

По думите на журналиста никой не приказва за визия за това каква ще бъде политиката след изборите. Никой желае да каже за какво или не знае за какво са нужни нови избори, счита той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР