Министрите са от албанската политическа партия Демократичен съюз за интеграция

...
Министрите са от албанската политическа партия Демократичен съюз за интеграция
Коментари Харесай

Министри от РСМ подават оставки, ако българите бъдат вписани в конституцията

Министрите са от албанската политическа партия " Демократичен съюз за интеграция " (ДСИ). Оставките им ще влязат в действие, единствено в случай че опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поддържа измененията в главния закон. Премиерът Димитър Ковачевски е бил осведомен, предават от Македонската осведомителна организация. 

 

Това решение беше оповестено през вчерашния ден от министъра на външните работи Буяр Османи и вицепрезидента на ДСИ, отговаряйки на журналистически въпроси по отношение на конституционните промени.

 

“Ние, министрите и държавните чиновници от редиците на ДСИ, подаваме оставки от длъжностите, които заемаме сега. Оставките, министър-председател, автоматизирано влизат в действие сега, в който опозицията гласоподава измененията в конституцията ”, показват министрите от ДСИ в писмото, изпратено до премиера.

 

В същото време в Северна Македония процесът на конституционни промени стартира и мина първия филтър в Комисията за конституционни промени в Народното събрание, напомнят от bTV. 80 депутати би трябвало да дадат поддръжката си за измененията, с цел да може процесът да продължи. В момента държавното управление не разполага с тази цифра - липсват осем депутати. 

 

Последната позиция на опозицията е, че няма да поддържат измененията в Конституцията, тъй като те са под " български диктат ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР