Министрите от кабинета Борисов-3 решиха да бъде проведен Стратегически преглед

...
Министрите от кабинета Борисов-3 решиха да бъде проведен Стратегически преглед
Коментари Харесай

След 16 г. готвят нов Стратегически преглед на отбраната

Министрите от кабинета " Борисов-3 " взеха решение да бъде извършен Стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и Стратегически обзор на защитата. Това оповестиха от Министерския съвет след днешното постоянно съвещание на кабинета.

Припомняме, последният Стратегически обзор на защитата бе изработен през 2003 година . Той обгръща наличното въоръжение, неговото положение, числеността на войските ни. През 2012 година б е показана Бяла книга за защитата .
След още 3 години - на 30 септември 2015 година бе утвърдена от Министерски съвет " Програма за развиване на отбранителните качества на въоръжените сили на Република България 2020 ". Приети са редица други документи за повишение на равнището на отбрана на националната сигурност и националните ползи като цяло и в частност - на отбранителните качества на страната ни.

 До 2020 година правят стратегически обзор на защитата
До 2020 година правят стратегически обзор на защитата

Борисов утвърди плана на Годишен отчет за националната сигурност на България

Изготвянето на Стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и на Стратегически обзор на защитата е освен нормативно условие съгласно Закона за ръководство и действие на системата за отбрана на националната сигурност и на Закона за защитата, а и нужда, избрана от измененията в средата за сигурност, от участието на страната ни в НАТО и Европейски Съюз. Прегледът би трябвало да обхване и новите измерения и параметри на политиката за национална сигурност, пишат от Министерски съвет.

Целта на сегашния Стратегически обзор на системата за отбрана на националната сигурност и на Стратегически обзор на защитата като единна активност е да показа цялостното положение на националната сигурност . Очаква се да бъдат обрисувани вероятностите за нейното развиване и избрани дилемите за държавните органи.

Припомняме, при предходно разискване по какъв начин да бъде изработен Стратегическия обзор на защитата от съюз " Атлантик " бяха предложили този обзор да не се ограничи единствено с обзор на структурите на въоръжените сили и техните качества.

" Стратегическият обзор за защитата би трябвало да обхване всички аспекти на системата за национална защита, досегашната отбранителна политика и тактики , за разкрие аргументите за несъществените резултати в тяхното осъществяване и да набележи ясни дълготрайни насоки и цели ", поучаваха резервистите през 2014 година

Припомняме, по-рано денем депутатите в 44-то национално заседание дадоха мандат за договаряния със Съединени американски щати за придобиване на нов вид изтребител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР