Министрите от БСП напуснаха заседанието на Министерския съвет. Това обяви

...
Министрите от БСП напуснаха заседанието на Министерския съвет. Това обяви
Коментари Харесай

Нинова: БСП напусна заседанието на МС заради новите изтребители F-16

Министрите от Българска социалистическа партия напуснаха съвещанието на Министерския съвет. Това разгласи вицепремиерът в оставка и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя изясни, че решението им е било подбудено от нежеланието им да вземат участие в полемика за закупуване на нови осем броя изтребители F-16.

„ Сега научихме за получената оферта. Смятаме, че такова решение в този момент е нездравословно за България, тъй като се намираме в няколко кризи”, съобщи Нинова. И дефинира разискване на тази тематика сега като „ безусловно недопустимо”.

Нинова добави, че народът ни се нуждае от тези пари, с цел да оцелее през зимата и минимум в този миг е належащо страната ни да прави капиталов разход за оръжие, добавя тя.

А преди този момент на брифинг военният министър Драгомир Заков сподели, че фертата на американската страна за F-16 е пристигнала, Военновъздушни сили я проучват.

„ Вчера идентифицираха 32 линии по контракта, по които имат въпроси. Трябваше да има изясненост по тези въпроси, когато са водени диалози. Трябва спомагателни диалози с американска страна”, сподели Заков. И разясни, че това значи, че планът за капиталов разход няма по какъв начин да бъде утвърден в границите на това държавно управление.

„ Остава планът да бъде утвърден и придвижен от служебното държавно управление и вероятно идващ парламент да бъде прегледан и утвърден предстоящ договор”, сподели Заков. Той изрази вяра, че ще има политическа воля този плана да бъде приключен.

„ Този план вкарва Военновъздушни сили в 21 век”, сподели Заков. „ От изключителна значимост е Военновъздушни сили да придобият нов многоцелеви изтребител”, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР