Министрите не енергетиката и петрола на страните от групата ОПЕК+

...
Министрите не енергетиката и петрола на страните от групата ОПЕК+
Коментари Харесай

ОПЕК+ решава за квотите за добив на петрол

Министрите не енергетиката и петрола на страните от групата ОПЕК+ се събират през днешния ден във Виена за първата си среща онлайн от преди пандемията, с цел да начертаят насоките на бъдещата политика на добивите, оповестяват международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Според осведомени източници на масата стои предложение за стесняване на производството с към 1 милион барела на ден, като става дума за наложително понижаване, което не планува в допълнение непринудено стесняване от някои страни членки. Съкращенията могат да доведат до ново повишение на цените на петрола, по тази причина Съединени американски щати упорстват да не са обилни.

" Срещата може да се окаже толкоз значима, колкото беше тази през април 2020 година ", споделя източникът. Тогава ОПЕК+ сви внезапно квотите за рандеман поради почналата пандемия и ненапълно резервира цените на черното злато на допустими за производителите цени.

Официалната информация преди срещата обаче остава нищожна.

Министърът на енергетиката на Саудитска Арабия отхвърли да разяснява при идването си във Виена възможните стъпки на ОПЕК+, показва Ройтерс.

Министърът на петрола на Кувейт пък съобщи, представен от държавната организация КУНА, че петролният картел ще вземе " подобаващото решение както за гарантиране на енергийните доставки, по този начин и за обслужване на ползите на производителите и потребителите ".

На конгрес в Лондон, отдаден на енергийната сигурност, основният изпълнителен шеф на " Арамко " (Aramco) Амин Насер през вчерашния ден съобщи, че петролният пазар би трябвало да регистрира обстоятелството, че свободни мощности за повишение на добива на практика липсват.

Съединените щати упорстват ОПЕК+ да не подхваща обилни съкращения на добива в миг, когато президентът Джо Байдън се стреми да предотврати покачването на цените на бензина в Съединени американски щати, заяви Ройтерс, като цитира добре осведомен източник.

Вашингтон е декларирал пред страните от ОПЕК+, че икономическата логичност не е за понижаване на добива.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР