Министрите на външните работи дискутираха в неформален характер актуални въпроси

...
Министрите на външните работи дискутираха в неформален характер актуални въпроси
Коментари Харесай

Министър Генчовска участва в неформалната Среща на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО

Министрите на външните работи дискутираха в неофициален темперамент настоящи въпроси на сигурността от дневния ред на Алианса.

Обсъдиха развиването на продължаващата съветска инвазия в Украйна, отговора на НАТО и предоставяната от съдружниците поддръжка за Украйна.

Очертаха насоки в подготовката на Срещата на върха на НАТО в Мадрид, 29 – 30 юни 2022 година, в това число нова Стратегическа идея на Алианса. Бяха прегледани също бъдещите връзките с сътрудниците Швеция и Финландия, в подтекста на настоящата обстановка на сигурност.

Министър Генчовска акцентира, че съветската инвазия в Украйна съставлява най-голямата опасност пред европейската сигурност и международно-установения юридически ред и това постанова евроатлантическата общественост да остане единна и солидарна. В подтекста на променената геостратегическа среда, министър Генчовска означи историческата значимост на идната Среща на върха на НАТО в Мадрид и решенията, които съдружниците следва да вземат за превъзмогване на провокациите пред сигурността.

По време на форума министър Генчовска беседва с сътрудниците си от Унгария, Хърватия и Република Северна Македония.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР