Министрите на отбраната на страните от НАТО ще обсъдят тази

...
Министрите на отбраната на страните от НАТО ще обсъдят тази
Коментари Харесай

НАТО ще обсъди увеличаване на военните разходи

Министрите на защитата на страните от НАТО ще обсъдят тази седмица на среща в Брюксел повишението на военните разноски, заяви на конференция генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Той добави, че следва решение за запълване и увеличение на оръжейните ресурси на страните от алианса, както и за увеличение на производството. По неговите думи през днешния ден поръчките се одобряват за период на осъществяване след две години.

Столтенберг добави, че на срещата ще бъдат признати решения за отбрана на подводната инфраструктура и за основаване на мрежа от частни и държавни спътници в орбита, с цел да се събират разследващи данни. По неговите думи обещаните оръжия и муниции би трябвало да дойдат в Украйна допустимо най-скоро, тъй като Русия към този момент е подхванала предстоящата пролетна атака, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако НАТО изпрати свои бойни самолети в Украйна, това би било директна интервенция. Съвсем друго е да се доставят отбранителни качества на Украйна, разясни Столтенберг във връзка разискването на доставката на изтребители за украинската страна. Очаквам да обсъдим този въпрос, само че това ще отнеме време. Сега е нужна незабавна помощ за Украйна, всеки ден е от голяма важност, добави той.

Руският президент Владимир Путин не се приготвя за мир година след нападението, няма сходни признаци, нито за договаряния с отчитане на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Затова би трябвало да поддържаме Украйна, с цел да завоюва и да се реализира дълготраен мир. Посланието ни е ясно - НАТО е с Украйна, докато е належащо. Единственият метод Украйна да оцелее като суверенна страна, е оказването на помощ, съобщи Столтенберг. Той не изключи бъдещи мирни договаряния с присъединяване на страни от пакта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР