Министрите на финансите и управителите на централните банки на страните

...
Министрите на финансите и управителите на централните банки на страните
Коментари Харесай

Г-7 и Г-20 се срещат във Вашингтон, обсъждат глобалното икономическо развитие

Министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от групата на седемте най-развити международни стопански системи (Г-7) ще се срещнат през днешния ден във Вашингтон, с цел да обсъдят световното икономическо развиване и положението на финансовите пазари, стабилизирането на веригите на доставки, както и рецесията, подбудена от съветската инвазия в Украйна. Това заяви японският финансов министър Шуничи Судзуки, чиято страна ще ръководи срещата, съобщи Ройтерс.

Форумът на Г-7 ще се организира в границите на срещата през днешния ден и на следващия ден във Вашингтон на министрите на финансите и шефовете на централните банки на страните от групата на най-големите стопански системи в света (Г-20), която ще бъде под председателството на Индия, съобщи Българска телеграфна агенция. На нея се чака да бъде разисквана поддръжка за разрастващите се страни, обременени от задължения, както и други проблеми, свързани със положението на международната стопанска система, посочи Судзуки.

Групата на седемте най-развити международни стопански системи, която включва Съединени американски щати, Канада, Германия, Франция, Италия, Англия и Япония, се чака да удостовери своята взаимност с Украйна посредством даването на финансова поддръжка за страната и наказания против Русия, оповестиха от своя страна японски публични представители.

Форумите на Г-7 и Г-20 ще се проведат в границите на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР