Министрите на енергетиката от ЕС така и не успяха да

...
Министрите на енергетиката от ЕС така и не успяха да
Коментари Харесай

ЕС не стигна до решение за таван на цената на руския газ

Министрите на енергетиката от Европейски Съюз по този начин и не съумяха да вземат решение за въвеждане на таван на цените на газа, откакто предлагането на ЕК не е срещнало " необятно утвърждение " на срещата в Брюксел, оповестяват международните медии. Очаква се да бъдат показани ревизирани оферти до една седмица, с цел да може министрите да ги обсъдят още веднъж.

Унгарското държавно управление категорично се опълчи на проектите на Европейска комисия да приложи сходна мярка. Германия е другата европейска страна, която не е съгласна с въвеждането на таван единствено за цените на съветските газови доставки.

Все още има страни в Европейски Съюз, които са подвластни и това ги принуждава да употребяват този газ ", съобщи немският министър на стопанската система Роберт Хабек.

Полша, Гърция, Словакия, Белгия и Италия желаят лимитът на цените да важи освен за " Газпром ", само че и за всички останали вносители на горивото. Според министъра на екологията на Италия Роберто Чинголани тази концепция към този момент се поддържа от 15 страни.

Всички държавни управления упорстват за незабавни ограничения за поддръжка на доставчиците на фона на растящите цени. Външният министър на Унгария Петер Сиярто разгласи, че решението би довело до цялостно спиране на доставките за Европа.

Унгария е една от страните, които получи изключение от ембаргото върху петролния импорт от Русия. Страната се опитваше и да контракти увеличение на доставките на газ от Москва през последните месеци. Държавата е съвсем напълно подвластна от енергийното доставяне от Русия, като 80% от потреблението на газ се покрива от " Газпром ".

Унгарското държавно управление повтаря позицията, която Путин към този момент съобщи - да спре всички доставки до Европа, в случай че бъде въведен предел за цените. Така или другояче " Газпром " самичък ограничи подаването с 80% към съюза след началото на войната в Украйна.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР