Министрите Асен Василев, Кирил Петков и Виолета Комитова дават брифинг

...
Министрите Асен Василев, Кирил Петков и Виолета Комитова дават брифинг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Министри дават брифинг за изразходване на държавен ресурс без обществени поръчки

Министрите Асен Василев, Кирил Петков и Виолета Комитова дават брифинг по тематиката за консумиране на държавен запас без публични поръчки.

Говорителят на кабинета Антон Кутев дефинира така наречен " ин хаус " процедури като - малките врати в закона, които разрешават да бъдат давани поръчки с големи финансирания без поръчки и процедури.

Гледайте онлайн тук:



Министърът на районното развиване Виолета Комитова съобщи, че тези процедури в тяхното министерство са разграничени на две огромни тематики - свлачища и автомагистрала " Хемус ".

Тя изнесе данни, че за 2019 година с министерско разпореждане има огромна неотложност да се укрепят 84 свлачища, за което са отпуснати 580 млн лв. от бюджета. 201 млн. отиват в " Автомагистрали ", което договаря с 30 компании и им превежда 188 млн. предплатени заплащания без публични поръчки. За всяка компания сумата, която се превежда се дефинира от оферта, избрана от компанията. Фирма Х, да вземем за пример е получила контракт за 16 млн., сподели Комитова.

За всичките 84 свлачища задатъците са раздадени през декември 2019 година Само по едно свлачище се работи - това при Рилския манастир. Срокът на договорите изтича през декември тази година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР