Министерството по извънредни ситуации на Русия изпрати хеликоптер, за да

...
Министерството по извънредни ситуации на Русия изпрати хеликоптер, за да
Коментари Харесай

Русия изпрати хеликоптер, за да спаси заклещен в устието на река кит

Министерството по изключителни обстановки на Русия изпрати хеликоптер, с цел да помогне на спасителите на остров Голям Шантар в Хабаровски край да спасят гренландски кит, който се е заклещил в устието на река, предава РИА Новости, базирайки се на известие от пресслужбата на МЧС.

По време на нощния прилив в устието на реката, изтичаща от Голямото езеро на остров Голям Шантар, се е заклещил 13-метров гренландски кит, който не може нито да влезе в езерото, нито да се върне в океана.

Специалистите се надяват, че китът ще може самичък да отплува от реката, по време на нощния прилив, само че въпреки всичко създават и различен проект. " В близко време на Големия Шантар ще пристигна хеликоптер на Далекоизточния районен избавителен отряд и спасители от оперативната група на основното ръководство на МЧС за Хабаровския край. Те отиват на място, с цел да оценят ситуацията и да окажат помощ в спасяването на кита ", съобщи помощник на МЧС.

В момента китът бива обливан с вода, благодарение на мотопомпи. „ Той и самичък се пробва да се добере до вода, само че за момента не се получава ", оповестиха спасителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР