Министерството на земеделието ще организира конкурс за продуктивност на всички

...
Министерството на земеделието ще организира конкурс за продуктивност на всички
Коментари Харесай

Министерството на земеделието ще организира конкурс за общини, които съдействат за развитието на местно животновъдство

Министерството на земеделието ще провежда конкурс за работливост на всички типове животни и конкурс за общини, които ще спомагат оптимално на жителите да развиват произвеждане. Това сподели през днешния ден пред публицисти министърът на земеделието, който откри Седемнадесетото национално ревю по животновъдство край сливенското село Мечкарево.

Изложението показва елитни български животни от говедовъдството, овцевъдството, козевъдството, коневъдството и биволовъдството. 

Целта на състезанието е общините да предизвикват локалните аграрни производители и да им оказват помощ. Вътев уточни, че следва до края на годината да бъдат завършени критериите и евентуално състезанието ще се състои за първи път през 2024 година.



" Съвместно с министерството на стопанската система приготвяме закон за търговията с хранителни артикули, с цел да може да отворим пътя и да създадем български магазини единствено за районни артикули ", сподели още той.

От министерството работят интензивно за достъпа на животновъдите до пазар, да имат вода за напояване, увери министър Вътев. Предстоят промени в закона за поземлените връзки - всички пасища да се отдават предпочитано на животновъди, както и земя от държавния аграрен фонд - предпочитано за производители на плодове и зеленчуци.

Министър Вътев взе участие в награждаването на отличени животновъди.

Изложението е под мотото " Срещи на елита " и за следващ път показва над 500 първокласни животни. Събитието се провежда от Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни (ИАСРЖ).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР