Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ направи проверка във връзка

...
Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ направи проверка във връзка
Коментари Харесай

МЗХ извърши проверка на строителните дейности в местност Рожен, какво установиха?

Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ направи инспекция във връзка със почнали строителни действия в околност Рожен по капиталовото предложение: „ Изграждане на величествен стълб с височина 111 метра “.

Проектът на вложителя Фондация „ Наследство в бъдещото “ е частно капиталово желание, което ще се построява в терен частна благосъстоятелност в аграрен парцел в землището на село с. Соколовци, околност Рожен, земеделска земя, категория осма, метод на трайно прилагане – непрекъснато затревена площ/ливада с повърхност 2316 кв/м.

След регулярна процедура за смяна на предназначението на земята е издадено позволение за краткотрайно прилагане на 196 кв/м земеделска земя за неземеделски потребности от Областна дирекция „ Земеделие “-Смолян.

Собственик на парцела с идентификатор 67965.5.89 е Сдружение „ Рожен-наследство в бъдещето “, което е предоставило на вложителя въпросния парцел с контракт, в който е показало експлицитното си единодушие за капиталовото предложение .

Предоставена е скица за слагане на краткотраен обект по член 56 от Закона за устройство на територията. Представено е мнение на 29.03.2023 година от РИОСВ-Смолян за координиране на обекта.

Разрешението за градеж и слагане е издадено от основния проектант на община Смолян. Контролът по построяването е от компетенцията на община Смолян, която би следвало да удостовери, че планът дава отговор на условията за сигурност .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР