Министерството на здравеопазването в Газа се бори да актуализира данните

...
Министерството на здравеопазването в Газа се бори да актуализира данните
Коментари Харесай

Как се влияят актуалните данни за жертвите в Газа от израелските атаки срещу болници?

Министерството на здравеопазването в Газа се бори да актуализира данните за жертвите, защото израелските сили от ден на ден се насочват към лечебни заведения и съюзнически служби в обсадения анклав.

Объединените народи потвърдиха, че „ колапсът на услугите и връзките “ в лечебните заведения в Северна Газа съществено затруднява здравните чиновници.

Продължавайте да четете

листата на 4 детайла. Палестинците в Ливан са разочаровани, че Хизбула няма да ескалира Войната на Израел против Газа: Списък с основни събития, ден 37 Най-големият пропалестински протест се организира в Лондон Израелски набези убиха още 3 палестинци в Западен бряг, споделят здравните чиновници завършек на списъка

И по този начин, по кое време за финален път получихме настояща информация, по какъв начин министерството ръководи своите числа до момента и какъв брой тежко е ситуацията на лечебните заведения в Газа?

Кога беше последната актуализация?

В неделя държавната медийна работа в Газа актуализира данните за жертвите след спиране от два дни. То усили броя на жертвите до 11 100, в това число повече от 8 000 деца и дами. Последната публична актуализация пристигна на 10 ноември в 14:00 (12:00 GMT).

„ Поради насочването към лечебни заведения и предотвратяването на влизането на някое от телата или ранените, Министерството на здравеопазването не съумя в събота да издаде точна статистика за броя на починалите и ранените през последните часове, “ медийната работа се споделя в изказване.

Министерството на здравеопазването в Газа дава ежедневни актуализации от началото на войната след изненадващото нахлуване на Хамас в Израел, което умъртви към 1200 души.

Миналата седмица Барбара Лийф, помощник-държавен секретар на Съединени американски щати по въпросите на Близкия изток, сподели пред панел на Камарата на представителите, че броят на убитите в Газа – дом на 2,3 милиона души – евентуално е „ по-висок, в сравнение с се цитира “.

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне удостовери в последната си актуализация в събота, че щета в връзките е попречила на приемането на нови данни.

Близо 3000 палестинци остават в неопределеност и може да са хванати в капан или мъртви под руините, до момента в който други 27 490 палестинци са били ранени, заяви Министерството на здравеопазването в петък.

Как работи системата?

Министерството на здравеопазването по-рано изясни методологията си за събиране на данни за палестинските жертви.

След като жертва, която дойде в незабавното поделение на държавна болница, бъде разпозната, нейните данни, в това число идентификационен номер и персонална информация, дружно с часа на идване, се записват в компютърната осведомителна система на болничното заведение.

Всяка болница също по този начин записва случаите на гибел за ранени, прекарали интервал в болничното заведение преди гибелта си.

Ежедневната информация за убитите палестинци се трансферира от децентрализираната болнична система към централната база данни на държавен указател.

Неправителствените лечебни заведения употребяват свои лични формуляри, с цел да записват данни за жертвата незабавно щом дойдат. След това тези формуляри се изпращат до Здравно-информационния център към Министерството на здравеопазването в границите на 24 часа за въвеждане в централната база данни.

Министерството обработва данните, ревизира тяхната цялост и подсигурява, че няма дубликати или неточности след привършване на прехвърлянето.

Информационният център на министерството изготвя ежедневни отчети, които се изпращат до управлявания от държавното управление Оперативен център за незабавни случаи на опазване на здравето за утвърждение и разпространяване.

Колко неприятно е лечебните заведения в Газа?

Израелските въздушни удари нанесоха унищожителен резултат върху региони в и близките лечебни заведения и медицински центрове в Газа от началото на войната въз основа на изказване, оспорвано от палестинците, както и от интернационалните медицински Неправителствени организации, че Хамас работи в тези региони. Израел не е дал никакви доказателства за своите изказвания.

Но с напредването на сухопътната атака на Израел в северната част на Газа, силите му от ден на ден се концентрират върху лечебните заведения и през последните няколко дни бележат внезапно нарастване на тяхното ориентиране.

Израелски танкове към този момент са обкръжили болничното заведение ал-Шифа, най-голямото оборудване в Газа, а снайперисти и дронове, ситуирани на всички места, стрелят по хората.

Хирург в болница сподели пред Ал Джазира в неделя, че инженер, който се опитал да поправи спирането на тока в болничното заведение, е бил прострелян и оставен неподвижен от дрон. Той сподели, че е бил очевидец на пукотевица по семейство и раняване, до момента в който се опитвали да изоставен през излаз, който съгласно израелските военни цивилните можели да вземат.

„ Ние мъчно можем да лекуваме пациентите в болничното заведение и сме в средата на военната зона. Има непрекъснати въздушни удари и дроновете кръжат в региона на болничното заведение “, сподели доктор Ахмад Мохалалати.

Директорът на заведението, Мохамед Абу Салмия, сподели пред Al Jazeera в събота, че две недоносени бебета са умряли след спиране на електричеството в интензивното поделение за новородени, а още 37 бебета са изложени на риск от непосредствена гибел.

В неделя Палестинското сдружение на Червения полумесец заяви, че болница Ал-Кудс към този момент не работи заради дефицит на гориво и спиране на електрозахранването.

Световната здравна организация (СЗО) заяви рано в неделя, че е изгубила връзка с контактите си в болничното заведение и удостовери приемането на известия за хора, убити при опит за бягство.

Безопасно ли е някъде?

Седмици наред Организация на обединените нации и интернационалните правозащитни групи предизвестяват, че палестинците в Газа, изключително най-уязвимите, нямат безвредно място, към което да се извърнат.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР