Министерството на здравеопазването пусна кратка информация по най-често задаваните от

...
Министерството на здравеопазването пусна кратка информация по най-често задаваните от
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев посочи кое е най-драматичното с К-19 у нас

Министерството на здравеопазването пусна къса информация по най-често задаваните от родителите на деца, посещаващи детски заведения и учебни заведения в изискванията на Ковид-19 въпроси.

"Опасност за децата ни в учебно заведение няма. Проблемът е, че те стават източник на болестта към други рискови групи. Няма нещо, което е трагично ", разяснява пулмологът доктор Александър Симидчиев в "Денят ON AIR ".

По думите му трагично е, че фокусът е напълно изместен върху образованието, а риск има и в градския превоз, и в нощните заведения.

"Рискът, който би трябвало да се ръководи е опцията болестта да се популяризира посредством децата към останалите елементи от обществото, а не, че в учебно заведение ще стане драма. Дори да се заразят огромна част от тях, коронавирусът не ги визира съществено ", добави пулмологът пред Bulgaria ON AIR

Симидчиев посочи, че шлемовете при учителите не могат да заместят маските.

"Носенето на маски е противоепидемична мярка, която пази общността. Тя не е самостоятелна отбрана. Процесът, който направляваме с маските, е разпространяването на инфекцията, а не боледуването ", безапелационен бе той.

Пулмологът бе безапелационен, че доста по-важна спомагателна мярка е контролът на родителите, когато едно дете потегля на учебно заведение и че всекидневно би трябвало да бъдат питани дали имат признаци.

Експертът добави, че децата, които са контактни от първи ред би трябвало да бъдат карантинирани при открит случай на ковид, а родителите им не е нужно да се карантинират и не се стопират от работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР