Министерството на здравеопазването публикува във Фейсбък информация кои хора не

...
Министерството на здравеопазването публикува във Фейсбък информация кои хора не
Коментари Харесай

Здравното министерство обясни кои хора не трябва да се ваксинират с Пфайзер

Министерството на опазването на здравето разгласява във Фейсбък информация кои хора не би трябвало да се ваксинират с имунизацията на " Пфайзер " против ковид.

Ето и цялостната информация:

Лица, които НЕ би трябвало да се имунизират с Comirnaty против COVID-19:

Всеки с тежка алергия към съставен елемент на имунизацията (т.е. подобен, който предизвиква анафилаксия или изисква здравна намеса);

Тези на възраст под избраната в късите характерности на продуктите;

Хора, които сега са в изолираност или имат признаци на COVID-19; тези хора могат да се имунизират, откакто приключат с изолацията и след преустановяването на всичките им признаци.

Хора, които могат да се имунизират след разискване на изгодите и рисковете и/или след консултация с техния наблюдаващ/лекуващ доктор:

Лица с анамнеза за тежка алергия към някоя ваксина или към инжекционен лекарствен продукт;

бременни;

лица с имунокомпрометиращи заболявания;

кърмещи жени;

лица на терапия с антикоагуланти.

Хора, които би трябвало да следват специфични процедури:

Лица с анамнеза за тежка алергия (изискваща здравна намеса) към нещо друго от ваксина или инжекционно лекарство може да получи имунизацията, само че би трябвало да остане за здравно наблюдаване в продължение на 30 минути след приемане на имунизацията.

Хората, които неотдавна са боледували от COVID-19 и са били лекувани с антитяло-базирани лечения (напр. с моноклонални антитела или реконвалесцентна плазма), би трябвало да изчакат до 90 дни след лекуването, с цел да бъдат имунизирани.

Хората с известна експозиция на COVID-19 би трябвало да изчакат, до момента в който карантината им завърши, преди да се имунизират (освен в случай че не живеят в места с голям брой хора, като старешки дом, изправителен дом или подслон за бездомни, в този случай те могат да бъдат имунизирани по време на интервал на карантина).

Хората, които са получили друга ваксина (не-COVID-19 ваксина), би трябвало да изчакат най-малко 14 дни, преди да получат ваксина против COVID-19. По същия метод, в случай че човек е получил имунизацията против COVID-19, той би трябвало да изчака минимум 14 дни, преди да получи други ваксини (ваксини, които не са против COVID-19).
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3096165520641042&id=1622143941376548


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР