Министерството на здравеопазването публикува на електронната си страница проект за

...
Министерството на здравеопазването публикува на електронната си страница проект за
Коментари Харесай

Променят сроковете за влизане в сила на измененията в Закона за медицинските изделия

Министерството на опазването на здравето разгласява на електронната си страница план за решение на Министерски съвет за утвърждение на план на Закон за изменение и допълнение на Закона за медицинските произведения, който през 2021 година бе импортиран в Народното събрание. В отчета на министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова се показва, че са променени единствено преходните и заключителни разпореждания от посочения законопроект, в които се дефинират периодите за влизане в действие на текстовете от документа, а останалата част не е изменена всъщност, като се изключи механически корекции и преномериране, обвързвано с промени в параграфи 16 и 47 от него.

Припомняме, със законопроекта и медицински произведения за инвитро диагностика. Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) се дефинира за народен способен орган по използването на два европейски регламента, свързани с регулацията на медицинските произведения. Етичната комисия за клинични изпитвания (ЕККИ), основана със ЗЛПХМ е избрана като орган, който прави оценката на етичните аспекти на клиничното изпитване на медицинските произведения и изпитването на действието на медицинските произведения за инвитро диагностика.

Проектът е оповестен и в Портала за публични съвещания strategy.bg, като срокът на публичното разискване е до 6 юли т. година

Документа можете да си припомните, с отчета на министъра можете да се запознаете, а с претекстовете към проектопромените -.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР