Министерството на здравеопазването прекрати обявената обществена поръчка за доставка на

...
Министерството на здравеопазването прекрати обявената обществена поръчка за доставка на
Коментари Харесай

След спряната обществена поръчка: МЗ обеща да спази срока за новите медицински хеликоптери

Министерството на опазването на здравето приключи оповестената социална поръчка за доставка на 6 медицински хеликоптера.

Причина за това е плануваното в документите наложително условие оферираните машини и съоръжение към тях да са на цена равна или по-ниска от заложения от възложителя оптимален финансов запас. От известието на Министерство на здравеопазването излиза наяве, че специалисти още веднъж ще разискват вероятната цена, след което ще преценяват дали е належащо тя да бъде увеличена.
Заложеният в прекратената процедура за закупуване на хеликоптери бюджет е финансиран по Договор за безплатна финансова помощ по Проект № BG16RFOP001-4.002-0001 „ Осигуряване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване и по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.

С цел преценка и разбор на изискванията, при които би могъл сполучливо да бъде предоставен и изпълнен планът за незабавната здравна помощ по въздух, в Министерството на здравеопазването се образува работна група, която да прегледа още веднъж параметрите на поръчката и, според от евентуалните опасности, при положение на нужда да предложи и промени в изискванията на процедурата. В работната група се планува да вземат присъединяване специалисти – представители на всички институции, ангажирани с процеса и процедурата по придобиване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения, включително представители на Държавния авиационен оператор, Специализирания отряд „ Въздушно наблюдаване “ към Главна дирекция „ Гранична полиция “ на Министерство на вътрешните работи, държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “, Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ на МТС.
Към сегашния миг няма риск от неспазване на периодите, заложени по план „ Изграждане на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха “ – част от Националния проект за възобновяване и резистентност.

" В умозаключение, Министерството на здравеопазването поставя всички нужни старания в сходство с българското и европейското законодателство, с цел да бъде сполучливо приключен планът по въвеждане на незабавната здравна помощ по въздух ", оповестиха от Министерство на здравеопазването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР