Министерството на здравеопазването на Бразилия разглежда алтернативни варианти на ваксината

...
Министерството на здравеопазването на Бразилия разглежда алтернативни варианти на ваксината
Коментари Харесай

Бразилските власти търсят алтернатива на оксфордската ваксина срещу COVID-19

Министерството на опазването на здравето на Бразилия преглежда различни разновидности на имунизацията против COVID-19 по отношение на това, че за завършването на тестванията на препарата, създаден от Оксфордския университет и компанията АстраЗенека, ще бъде належащо повече време, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията цитира изказване на заместник-министъра на здравното ведомство на страната Елсиу Франку. "Съществува избрана, въпреки и незначителна опция, имунизацията да бъде забавена, макар че се намира в напреднала фаза на тестванията. Ние търсим други възможности ", съобщи Франку.

Оксфордската ваксина против COVID-19 ще бъде тествана върху хора в Индия

Понастоящем в света се създават 231 ваксини против COVID-19, като от тях 33 са в напреднала фаза на клинически проби. Здравните управляващите в Бразилия означават, че паралелно с опцията за производството им в Бразилия, те би трябвало да са съобразени и с етническия състав на популацията. Някои от имунизациите се тестват единствено в чужбина и те важат за население с различен генетичен код, при други климатични и етнически особености. Според специалисти резултатите от сходни изследвани могат да се окажат ирелевантни за Бразилия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР