Министерството на здравеопазването (МЗ) осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт

...
Министерството на здравеопазването (МЗ) осигурява извънредна доставка на лекарствения продукт
Коментари Харесай

МЗ: Осигурява се извънредна доставка на лекарствения продукт за пациенти с миастения гравис

Министерството на опазването на здравето (МЗ) обезпечава изключителна доставка на лекарствения артикул за пациенти, страдащи от миастения гравис, това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

След получено през вчерашния ден съобщение, че идната доставка на лекарствения артикул ще бъде осъществена на 31 юли 2023 година, от дирекция „ Лекарствени артикули “ към Министерство на здравеопазването са подхванати незабавни дейности. В резултат притежателят на разрешението за приложимост - „ Тева България “, пое ангажимент да обезпечи нужните за страната количества на 4 юли 2023 година, прецизират от министерството. 

След доставянето на медикаментите, те ще бъдат разпределени към търговците на едро с лекарствени артикули. Плануваното количество ще бъде изцяло задоволително за потребностите на популацията за по-дълъг интервал от време. От компанията оповестяват, че ще бъде поддържан и по-голям запас от лекарствения артикул в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Временният дефицит не визира единствено България. Той е породен от индустриален проблем, обвързван със закъснение в доставката на суровина от трета страна.

Пациенти алармираха по-рано през днешния ден за неналичието на медикамент, прилаган в лекуването на миастения гравис, отбелязвайки, че от него се нуждаят над хиляда заболели. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР