Министерството на вътрешните работи започва съкращения в структурите си. Tова

...
Министерството на вътрешните работи започва съкращения в структурите си. Tова
Коментари Харесай

Рашков започва съкращения в МВР

Министерството на вътрешните работи стартира съкращения в структурите си. Tова стана ясно от документ написан от отрасловия министър Бойко Рашков, написа Euronews.

Съкращенията ще обиден чиновниците от администрацията, които са се пенсионирали, само че не престават да работят, както и такива които с били назначени в Министерство на вътрешните работи след пенсионирането си. Според данни на синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи близо 7 хиляди са пенсионираните работещи. За другата група няма статистика, разяснява пред Евронюз ръководителят на организацията Валентин Попов. Кадровата промяна ще засегне членове на синдикатите, само че не и редови чиновници на Министерство на вътрешните работи. На 3-ти юни синдикатите имат среща във вътрешното министерство, само че главната тематика ще бъде поисканото по-рано нарастване на заплатите.

" В момента чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи, който упражнява правото си н пенсия и получава заплата и пенсия, продължавайки да работи в Министерство на вътрешните работи не може да бъде освободен. А по какъв начин може да бъде освободен? На някакво друго съображение, в случай че възникне такова, само че не поради това че е упражнил правото си на пенсия ", сподели Валентин Попов – ръководител на Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

" Казах че това е част от дневния ред на това съвещание, нямам доверие съвета да излезе с общо мнение по въпроса. Това не касае чиновници, работещи по закона за Министерство на вътрешните работи или главно чиновници с полицейски пълномощия или пълномощия по пожарогасене, добави той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР