Министерството на вътрешните работи публикува за обществено обсъждане проект за

...
Министерството на вътрешните работи публикува за обществено обсъждане проект за
Коментари Харесай

Вътрешното министерство предлага заплатата на главния секретар да се увеличи с още 44% -

Министерството на вътрешните работи разгласява за публично разискване план за изменение на наредбата, с която се усилват заплатите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи и на неговия заместител. 

От излиза наяве, че служебният вътрешен министър Иван Демерджиев предлага възнаграждението на основния секретар да се усили с още 43,8%. Предвидено е заплатата му, както и тази на неговия заместител, да стана съответно 5400 лева и 4876 лв. след обнародването на наредбата в Държавен вестник. 

На 5 август бяха обнародвани новите заплати в структурите на Министерство на вътрешните работи, които са нараснали с 20%. Приетите промени влизат в действие със задна дата - от 1 юли, като инспекция в сподели, че след измененията основният секретар е получавал 3752 лева, а неговият заместител - 3388 лв.. Преди 1 юли за тези длъжности възнагражденията са били 3000 лева и 2710 лева. 

В претекстовете в настоящето предложение от страна на Демерджиев е записано, че покачването се постанова " в резултат на осъществен разбор на главните заплати на висшето професионално управление на Министерството на вътрешните работи ".

Срокът на публичното разискване е скъсен на 14-дневен с оглед " своевременното установяване на новите размери " на главните месечни хонорари за длъжности - до 28 август. 

Така основният секретар на Министерство на вътрешните работи и неговият заместител ще бъдат с увеличени два пъти заплати единствено за месец.

Увеличението на заплатите в структурите на вътрешното министерство пристигна след в него поради обещанието на някогашния вътрешен министър, че покачване ще има след направени промени. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР