Министерството на вътрешните работи (МВР) публикува проект на заповед за

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) публикува проект на заповед за
Коментари Харесай

Ден преди протеста на полицаите министърът разпореди допълнително заплащане за извънреден труд

Министерството на вътрешните работи (МВР) разгласява план на заповед за установяване на размера на спомагателните хонорари на полицейските чиновници за полагане труд през нощта, на публични празници и изключително. Заповедта на министър Валентин Радев е оповестена на уеб страницата за публични съвещания към Министерския съвет, ден преди планувания народен митинг на чиновниците в системата на Министерство на вътрешните работи.

Заповедта планува за всеки отработен нощен час или за част от него сред 22 и 6 ч. На държавните чиновници да се изплаща в допълнение заплащане за нощен труд в размер на 0.25 лева

За работа през дните на публични празници, без значение дали съставлява ексклузивен труд или не, на държавните чиновници се изплаща в допълнение заплащане в размер на удвоения размер на главната месечна заплата.

За времето, през което с писмена заповед и/или график, издадени от съответния началник, държавният чиновник е разполагаем и се намира отвън местоработата си на място, несъмнено в заповедта и/или графика, се изплаща в допълнение заплащане за всеки час или част от него в размер на 0.10 лева, е записано още в заповедта.

Предвидено е спомагателните хонорари да се регистрират в часове и да се изплащат след даване в съответните финансови звена на протокол-приложение от Наредбата за реда за организацията и разпределянето на работното време, за неговото отчитане, за компенсирането на работата отвън постоянното работно време, режима на дежурство, времето за отдих и почивките на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР