Министерството на вътрешните работи е извършило с разрешение на съда

...
Министерството на вътрешните работи е извършило с разрешение на съда
Коментари Харесай

МВР удари ловната дружинка на Борисов

Министерството на вътрешните работи е направило с позволение на съда претърсвания в парцели на някогашния началник в горското в Шумен Бейзат Яхя, заяви. Мъжът е досегашен деятел на Движение за права и свободи и доближен до някогашния министър председател Бойко Борисов. Неговият наследник Илтер Бейзатов, който сега е народен представител от ГЕРБ, е изпълнявал длъжността зам.-директор на ловното стопанство " Паламара ", където Борисов обичаше да ловува.

При претърсванията са открити 14 ловни пушки, револвер, ловни титли - меча кожа, еленови рога, както и близо 4000 бутилки алкохол без бандерол. В един от парцелите са открити документи за продажба на държавни парцели, за които се допуска, че са закупени от подставени лица. Обиските са осъществени в границите на дело за пране на пари.

" Сега " разгласява няколко следствия за обичаното на Борисов ловно стопанство " Паламара " и дългогодишния началник в Североизточното държавно дружество Бейзат Яхя. Той беше освободен от съвета на шефовете на горското по време на първия длъжностен кабинет на Румен Радев. През 2020 година ловният парк продаде вкусен имот от 12 дка, върху който са издигнати три солидни здания с обща повърхност 842 кв. м., за едвам 83 200 лева Оказа се, че фирмата-купувач " Еколес Венец " ЕООД е дължала на съображение контракт за паричен заем 162 800 лева на шефа в горското Бейзат Яхя. Освен това оценителят в търга Симеон Бънков, който дефинира първична цена на имота от 81 300 лева, е директно обвързван с Яхя. И двамата са в управата на сдружението " Ловно-рибарско сдружение " Паламара ". В организацията е и синът на Яхя - Илтер Бейзатов Садъков, народен представител от ГЕРБ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР