Министерството на въоръжените сили на Франция осъди фалшив уебсайт в

...
Министерството на въоръжените сили на Франция осъди фалшив уебсайт в
Коментари Харесай

Фалшив сайт призова 200 000 французи да се запишат за войната в Украйна

Министерството на въоръжените сили на Франция осъди подправен уеб страница в " Екс ", който употребява формалното му лого и приканва 200 000 френски жители да се " запишат в Украйна " - интервенция, сходна на други от същия вид, приписвани на съветски или проруски ползи.
Прочетете още
" Адресът на уебсайт, озаглавен " Запишете се в Украйна ", който употребява същата графика като държавните уеб сайтове, сега се популяризира в " Екс " ", предизвести министерството. " Това е подправен държавен уебсайт, популяризиран в обществените мрежи от злонамерени сметки, за акция за дезинформация ". 

 
ВИЖИНОМ, френската организация за битка с задграничната цифрова интервенция, оказва помощ в следствието, оповестиха за Агенция Франс Прес от кабинета на министъра Себастиан Льокорню.

" Службите на министерството работят дружно с ВИЖИНОМ, с цел да хвърлят светлина върху тази осведомителна маневра, ориентирана против Франция ", обявиха от ведомството, като осъдиха " узурпирането на формален армейски уеб страница ".

Според държавен източник уеб сайтът е бил деактивиран от френските служби, написа Българска телеграфна агенция.

Френското Министерството на въоръжени сили не уточни публично никакви версии за причинителите на фалшификацията. Но съгласно почитан френски чиновник, тя има признаци, че е проведена от съветски или проруски сили, " като част от дезинформационната акция, съгласно която френската войска се готви да изпрати хора в Украйна ", с цел да се бият против Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР