Министерството на външните работи остро осъжда посегателството срещу Културен От

...
Министерството на външните работи остро осъжда посегателството срещу Културен От
Коментари Харесай

Не имената са причина за посегателствата срещу български културни клубове в РСМ, убедено Външно

Министерството на външните работи остро осъжда похищението против Културен

От ведомството означават, че това е второто такова закононарушение против тази организация за по-малко от два месеца и следващо незаконно действие от ненавист против българите в Северна Македония.

Подобни дейности осезаемо и целеустремено пречат на напъните за одобряване на другарството, добросъседството и съдействието в връзките сред България и Северна Македония, акцентират от Министерство на външните работи.

Те показват, че протичащото се би трябвало да се преглежда в подтекста на опита за в Битоля и героизирането на причинителя му; на апелите за денонсиране на Договора за добросъседство с България; на нарастващия диалект на ненавист в медийното пространство и обществените мрежи в Северна Македония; на месеци против българските културни клубове; на законодателните промени, застрашаващи свободата на сдружаване на българите в прилежащата страна.

От ведомството акцентират, че наименованията на българските клубове не са повода за тази акция. Според тях е показателно водачът на главната опозиционна партия към този момент намерено приканва за неотложно закриване на всички български клубове, без значение по какъв начин се назовават те.
 Външно
Външно " благодари " на Мицкоски по проблема с българските клубове

Българските клубове ще бъдат неразрешени, тъй като са български

Очевидно е, че в Северна Македония към момента има проблем със свободното изложение на българска еднаквост , безапелационни са от външното ни министерство.

Те показват убеденост, че министерството на външните работи на РСМ ще има своевременна и съответна реакция и показват, че сред двете външнополитически институции има градивен разговор.

От българското Министерство на външните работи обаче чакат този разговор да ангажира с съответни дейности и останалите институции в РСМ. Отбелязва се, че е належащо те навреме да подхващат ограничения за откриване и заблуждение под отговорност на причинителите на закононарушението против българския културен клуб.

Системното неявяване на действителна реакция основава чувство за безотговорност и с това предизвиква мултиплицирането на тези прояви, безапелационни са от ведомството.
 Ново посягане против българския културен клуб в Охрид
Ново посягане против българския културен клуб в Охрид

Прозорците са разрушени с камъни тази нощ

Те напомнят, че в Съвместния протокол сред България и Северна Македония от 17 юли 2022 година, Скопие категорично се ангажира да подсигурява правата на българите , в това число и за " обезпечаване на ефикасен достъп до равни права, отбрана от дискриминация и запазване на културата и идентичността на българската общественост ".

В позицията се показва, че реакцията на управляващите по този и други случаи на закононарушения от ненавист ще бъде индикатор за сериозността, която македонското държавно управление отдава на построяването на добросъседски връзки и на процеса по присъединение към Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР