Министерството на външните работи осъди като недопустими опитите на руската

...
Министерството на външните работи осъди като недопустими опитите на руската
Коментари Харесай

Митрофанова внуши, че пращаме военен контингент в Украйна. МВнР: Недопустима дезинформация!

Министерството на външните работи осъди като " неприемливи " опитите на съветската посланичка в България Елеонора Митрофанова за втълпяване на дезинформация.

На 12 май 2023 година беше оповестено послание на изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация по случай Деня на Русия. Там тя позволява, че " публична София " може да изпрати български боен контингент в Украйна - опорна точка, която посолството загатва към този момент неколкократно и която се стартира от голям брой проруски представители у нас.

В тази връзка Министерство на външните работи написа:

" Република България остро осъжда невижданата и непредизвикана военна експанзия на Руската федерация против Украйна и способства към интернационалните старания за поддръжка на страната. Последователни сме в позицията си на взаимност с народа на Украйна, както и в безусловната си поддръжка за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на страната в нейните интернационално приети граници, в това число териториални води.

Помощта, която Република България оказва на Украйна, закономерно се обуславя от съответните законови правила и правила, като присъщите за демократичния развой форми на другарство и отговорно държание са несъвместими с каквото и да било деформиране на информацията в публичното пространство.

Неприемливи и неприемливи са всевъзможни опити за агитация и дезинформация, които компрометират демократичните полезности.

В този смисъл, България е участник в редица национални и интернационалните начинания за битка с дезинформацията с ясното схващане за основополагащата роля на демократичното ни общество в споделените ни старания за недопускане на внушения и спекулации ".

Изявлението на посланичката гласи:

" Скъпи другари!

Всички ние живеем в мъчно време – в интервала на световни съществени промени, които образуват координатната система на новия многополюсен международен ред. В тези условия Русия, като деен индивид на протичащите процеси, се стреми освен да подсигурява спазването на своите ползи, само че и да формулира разбираеми за множеството страни правила на интернационалните връзки, които се основават на взаимно почитание и тъждество, изключващо доминиране и надмощие на едни над други.

Подобно развиване на събитията среща и явно ще продължава да среща опозиция от страна на редица страни, случайно приписали си функционалностите на „ жандармеристи “ на планетата. Опитите им да навредят на Русия посредством наказания към момента не реализират мечтаните резултати, освен това – осезаемо ощетяват самите основатели. Налаганите ограничавания против страната ни сигурно основават компликации, само че в това време подтикват прехода към самодостатъчност на стопанската система и търсенето на нови надеждни сътрудници, способстват за консолидацията на популацията. Искам да ви уверя, че макар напъните на по този начин наречения групов Запад, Русия ще продължи да върви напред.

Трябва да признаем, че настоящето равнище на руско-българските връзки не дава отговор на цялостния капацитет на вековните двустранни връзки сред нашите нации. Въпреки надалеч нееднородните визии на българските жители за настоящия дневен ред, София настойчиво се придържа към антируските разкази. Системното замесване на страната в спора в Украйна, без значение дали става дума за доставяне на режима в Киев с муниции или да вземем за пример за вероятно изпращане на български контингент в зоната на военни дейности, сигурно ще има отрицателни последствия за двустранния разговор. Убедена съм, че с течение на времето обстановката ще се усъвършенства. Знаем доста добре, че в летописа на нашите страни е имало разнообразни страници, само че непроменяемо сложният интервал е последван от съдбоносен напредък.

Уважаеми сънародници! Този ден отеква в душата на всеки, който свързва своето минало, настояще и бъдеще с Русия, милее и копнее за Отечеството. Като част от обособена самобитна цивилизация с велика история и грамаден принос в международната просвета и просвета, ние сме подготвени освен да споделим с Родината гордостта от достиженията и успехите, само че дружно с нея почтено да преодолеем предначертаните ни тествания.

От все сърце Ви поисквам здраве и благоденствие, триумфи в професионалната и социална активност.

Честит празник, скъпи другари! Честит ден на Русия! "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР