Министерството на външните работи на Южноафриканската република извика посланика на

...
Министерството на външните работи на Южноафриканската република извика посланика на
Коментари Харесай

ЮАР се ядоса на изказване на Тръмп за поземлената си реформа

Министерството на външните работи на Южноафриканската република извика посланика на Съединените американски щати Джеси Лапен, с цел да изрази формален митинг по отношение на мненията на Доналд Тръмп по отношение на поземлената промяна в африканската страна.
В персоналния си профил в Twitter, Тръмп изрече своята паника от поземлената промяна в ЮАР, която съгласно него е съпроводена с всеобщи убийства на бели земеделци и животновъди. В отговор управляващите в ЮАР обявиха, че ще изискат от посолството на Съединени американски щати в страната уточнения на тези думи.

I have asked Secretary of State @SecPompeo to closely study the South Africa land and farm seizures and expropriations and the large scale killing of farmers. “South African Government is now seizing land from white farmers.” @TuckerCarlson @FoxNews
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 23 август 2018 година
Правителството на африканската страна твърди, че задачата на идната поземлена промяна е да се поправи историческа неправда, която има корени в епохата на колониализма - а точно, отнемането на земи от чернокожите в интерес на белите. Идеята е 30% от тези земи да бъдат върнати на техните истински притежатели. Подчертава се, че всички действия, свързани с нея, ще бъдат мирни и ще отчетат ползите на всички страни, като по този метод доведат до по-голяма обществена непоклатимост.
По данни на Министерството на развиването на селските региони и поземлената промяна в ЮАР 72% от цялата земеделска земя в ЮАР е благосъстоятелност на бели. Чернокожите южноафриканци, които са безусловно болшинство от популацията, имат едвам 4%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР