Министерството на външните работи на Унгария привика посланичката на Украйна

...
Министерството на външните работи на Унгария привика посланичката на Украйна
Коментари Харесай

Унгария привика украинската посланичка заради нейни изявления

Министерството на външните работи на Унгария привика посланичката на Украйна Любов Непол поради това, което назова нейни обидни изказвания по отношение на позицията на Унгария във връзка с войната, заяви през днешния ден министърът на външните работи Петер Сиярто, осведоми Ройтерс.

" Време е украинските водачи да спрат обидите си, отправени към Унгария, и да признаят волята на унгарския народ ", съобщи Сиярто в изказване във " Facebook ", имайки поради внушителната победа на ръководещата партия на парламентарните избори в неделя.

Сиярто подсети, че унгарското държавно управление осъди през цялото време съветската инвазия в Украйна, поддържа суверенитета на прилежащата си страна и оказва помощ на стотици хиляди украинци, бягащи от войната в родината им.

Едновременно с това външният министър акцентира, че основната задача на унгарското държавно управление е сигурността на Унгария и на нейния народ. " Поради което няма да доставяме оръжие на Украйна и гласувахме срещу глобите за енергийни източници против Русия ", добави Сиярто, представен от ТАСС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР