Министерството на външните работи на Русия обвини днес САЩ за

...
Министерството на външните работи на Русия обвини днес САЩ за
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ за ограниченията на транзита към Калининград

Министерството на външните работи на Русия упрекна през днешния ден Съединени американски щати за възбраната от страна на Литва за прекосяване на артикули под санкционен режим от и към съветския ексклав Калининград, която увеличи така и така високото напрежение сред Москва и Запада , заяви Ройтерс.

"Така нареченият "колективен Запад ", по експлицитното напътствие на Белия дом, наложи възбрана на железопътния пренос на необятен набор от артикули от и към Калининградска област " , написа в изказването.

Министерството показва, че този ход е част от модела на "все по-враждебни дейности от американска страна " по отношение на Русия.

В събота Литва, член на Европейския съюз, стартира да блокира преноса на съветски артикули, които попадат под глобите на Европейски Съюз, откакто влязоха в действие нови ограничавания .

Москва жигосах този ход, като го назова "блокада " и даде обещание корав отговор.

Литва съобщи, че е подготвена, ако Русия я изключи от районната енергийна мрежа.

Според вариращи оценки на представители на съветските управляващи възбраната ще спре 30-50 % от товарния трафик. Стоките бързо може да бъдат пренасочени към кораби, преминаващи през Балтийско море, прибавиха в това време те .

Премиерът на Литва Ингрида Шимоните съобщи в сряда, че съветските изказвания за обсада са погрешни. Транзитът на пасажери продължава без спиране, като е обиден единствено 1 % от общия съветски товарен пренос към Калининград, сподели тя.

Днес Москва също по този начин съобщи, че отводът на Вашингтон да разреши на съветски аероплан да отлети до Съединени американски щати, с цел да прибере съветски дипломати, демонстрира, че американските апели за продължение на разговора не са откровени .

Предвид утежняването на двустранните връзки , Русия сподели, че не е допустимо да се проведат съвещания на експертно равнище със Съединените щати по редица двустранни въпроси, които са били планувани за близко бъдеще. Москва не посочи кои са въпросите, за които става дума, нито по кое време е трябвало да се проведат диалозите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР