Министерството на външните работи на Русия извика българския посланик в

...
Министерството на външните работи на Русия извика българския посланик в
Коментари Харесай

Москва извика българския посланик и предупреди за неприятни последици заради изгонения Васиан


Министерството на външните работи на Русия извика българския дипломат в Москва Атанас Кръстин, с цел да стачкува против решението на управляващите да експулсират настоятеля на Руската черква в София Това излиза наяве от известие на министерството на страната.

В него съветските управляващи за следващ път дефинират дейностите на ДАНС за " провокативен акт " и в духа на кремълската агитация настояват, че те " изцяло се вписват в актуалните евроатлантически насоки за битка с съветското въздействие ".

" На 25 септември в съветското министерство на външните работи е извикан посланикът на България, пред който е изразен изострен митинг по отношение на експулсирането от България под фиктивен претекст, по кощунствен и афектиран метод " на Васиан и двама други църковни чиновници.

В известието МнВР на Русия отбелязва, че решението ще докара до " неприятни последствия, на първо място за неговите иницииатори "

В четвъртък ДАНС експулсира архимандрит Васиан и други двама чиновници поради обвинявания в шпионаж. Впоследствие Русия упрекна българските управляващи в " осквернение ", а съветската черква се оказа затворена.

Тя обаче се чака още веднъж да отвори порти, откакто се появиха изказвания, че храмът в действителност е българска благосъстоятелност. По-рано българският патриарх Неофит назначи свещеници, които ще поемат обгрижването на църквата и ще правят богослуженията. Той сподели, че ще чака подпомагане от посолството на Русия за отварянето на църквата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР