Министерството на външните работи на РС Македония осъди вчерашния инцидент

...
Министерството на външните работи на РС Македония осъди вчерашния инцидент
Коментари Харесай

Македонското външно министерство: Насилието е неприемливо

Министерството на външните работи на районен съд Македония осъди вчерашния случай в Скопие преди, по време и след срещата сред „ Шкупи “ и „ Левски “. Насилието е недопустимо при какъвто и да било случай, изключително когато се стигне до тежки пострадвания. Органите на сигурността имат цялата поддръжка за поддържането на публичния ред и успокоение.

Това се споделя в публично изказване на Министерството на външните работи на РСМ във връзка вчерашните произшествия, по време на които един български ентусиаст на „ Левски “ бе наръган с нож, група български почитатели беше нападната и се стигна до арестувания.

Подчертава се, че раненият български жител е третиран професионално и е получил съответните грижи. В момента той е в устойчиво, само че тежко положение и след хирургическа интервенция се възвръща в болница в Скопие.

„ Представители на българското посолство са в непрекъснат контакт с потърпевшия български жител и неговите родственици, както и с локалните здравни управляващи “, се споделя още в изказването.

Уточнява се, че способените органи в страната към този момент са подхванали и ще продължат да подхващат нужните дейности за дейно следствие и наказателно гонене по отношение на зародилите произшествия.

„ Република Северна Македония е свободна страна и всички, които желаят да посетят страната, са добре пристигнали. Това е привилегия, която не допуска да се насочат обиди, изключително такива, представляващи териториални искания и/или отказване и обиди на основата на етническа, религиозна или друга еднаквост “, се споделя в позицията на външно министерство.

Както и до момента, нарушаването на тези правила ще бъде съответно адресирано от страна на способените институции и на такива лица ще бъде лимитирано правото да влизат в страната.

Република Северна Македония и Република България са положителни съседи, които преодоляват политическите разлики с дипломатически средства, поддържайки културата на добросъседски разговор, се акцентира в позицията на македонското външно министерство.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР