Министерството на външните работи на Република България категорично осъжда посегателството

...
Министерството на външните работи на Република България категорично осъжда посегателството
Коментари Харесай

След заливането с червена боя: Външно, ЕК и ЕП с остри реакции

Министерството на външните работи на Република България изрично осъжда похищението против постройката на Дома на Европа в София.

„ Подобни действия контрастират в несъответстващ контраст на модерна България, както и на демократичните полезности, които страната ни въплъщава “, се споделя в известие на ведомството.

По време на вчерашния „ Поход за мир “, част от участниците, някои със флагове на партия „ Възраждане “, се отклониха от шествието и хвърлиха алена багра по постройката в столицата.

Проявата беше наказана по-рано от говорителката на Комисията Мириам Гарсия Ферер. Тя добави, че Еврокомисията ще осведоми способените органи, които дават отговор за следствието на случая.

В Туитър ръководителят на Европарламента Роберта Мецола написа:

„ Бюрото на Европейския парламент в София стана цел на вандали, недоволни от нашата позиция в поддръжка на Украйна. “

„ Ще я почистим “, показва още тя.

Според водачът на „ Възраждане “ обаче, вчерашния митинг е крачка съм освобождението на страната.

„ С вчерашния митинг направихме следващата крачка по пътя, водещ ни към освобождението на страната ни от непознатите зависимости и обвързаности “, написа във Facebook Костадин Костадинов. 

 

The building housing the European Parliament Liaison Office in Sofia was targeted by vandals unhappy with our stance in support of Ukraine.

We will clean it up. Our backing of Ukraine will get stronger. Our voice condemning Russia`s invasion will only get louder.
— Roberta Metsola (@EP_President)

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР