Министерството на външните работи на България остро осъжда изказването на

...
Министерството на външните работи на България остро осъжда изказването на
Коментари Харесай

Външно осъди поредна провокация от страна на Северна Македония |

Министерството на външните работи на България остро осъжда изявлението на Драган Гюровски от Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ, в което той насочва обидни и погрешни изказвания и вулгарни квалификации към България и нейния народ, и с което целеустремено се насажда ненавист към страната ни, оповестиха от Министерство на външните работи.

Ден по-рано Гюровски употребява избрания като " фашистки татари ", " българките костват две банкноти " и " гнусната българска фашистка ръка " навън заседание на партията в центъра на Скопие, заяви БГНЕС.

Подобни провокации опонират на всички съществени европейски правила и правила на политическо държание. Те са знак на унаследени от предишното стандарти, които са в прорез с заявеното от Република Северна Македония и нейното общество предпочитание за шерване на европейските полезности и присъединение към общото европейското семейство, се споделя в позицията на Министерство на външните работи.

" България постоянно е демонстрирала поредност, бистрота и конструктивност в връзките си със своите съседи. Независимо от всички наши прояви на добросъседство, страната ни продължава да бъде обект на демонизиране и език на ненавист в границите на вътрешнополитическия спор в Република Северна Македония, което е неприемливо в актуалния либерален свят ", показва българското външно министерство.

С терзание установяваме, че за следващ път в миг, когато София и Скопие търсят път към градивния разговор за намиране на взаимно допустими решения, са налице сходни провокации. Те изрично не оказват помощ за одобряването на добросъседските връзки и затрудняват възобновяване на доверието и постигането на прогрес в двустранния разговор, които са в директен интерес на хората от двете страни на границата.

България чака от държавното управление на Република Северна Македония да се разграничи изрично от сходни рискови провокации и да предприеме нужните дейности, с цел да извърши на процедура неведнъж поетите задължения за противопоставяне на обществени прояви на ненавист против България, се споделя още в позицията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР