Министерството на външните работи на България обяви двама руски дипломати,

...
Министерството на външните работи на България обяви двама руски дипломати,
Коментари Харесай

Гоним още двама руски дипломати заради шпионския скандал

Министерството на външните работи на България разгласи двама съветски дипломати, упълномощени у нас, за личност нон грата и им даде 72 часа да изоставен страната. Днес нота с това наличие бе връчена на заместник-ръководителя на съветското посолство. Това оповестиха от пресслужбата на Министерство на външните работи.

Министерство на външните работи получи писмо от Прокуратурата на България, в което се оповестява, че двамата дипломати са осъществявали на територията на страната активност, несъвместима с Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

По-рано от пресцентъра на прокуратурата оповестиха, че основният прокурор Иван Гешев е уведомил министъра на външните работи Екатерина Захариева за събрани доказателства за осъществявана разследваща активност на двама съветски дипломати на територията на България.

По сигнал на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) са формирани досъдебни производства. Двамата съветски жители се употребяват с дипломатически имунитет, според Виенската спогодба за дипломатическите връзки, допълниха още от държавното обвиняване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР