Mинистерството на външните работи /МВнР/ уведомява, че днес, от 13.00

...
Mинистерството на външните работи /МВнР/ уведомява, че днес, от 13.00
Коментари Харесай

Служители на Ryanair в Италия планират стачни действия

Mинистерството на външните работи /МВнР/ уведомява, че през днешния ден, от 13.00 до 17.00 ч., чиновниците на самолетна компания "Райънер " /Ryanair/ в Италия възнамеряват протестни дейности. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Пилотите и наземният личен състав ще преустановят работата си за четири часа. Очакват се и 24-часови протестни дейности от страна на някои водачи в Ирландия и Португалия на 20 декември, сряда. Възможно е техни сътрудници в Германия и Испания да се причислят. Предвид това събитие, Министерството на външните работи предлага на българските жители, пребиваващи или пътуващи до Италия, Ирландия, Португалия, Германия и Испания да се осведомят авансово за разписанията и вероятните различни връзки с различен тип превоз на посочените дати.

Министерство на външните работи припомня на българските жители, че клиентите на самолетните компании одобряват общите им условия със закупуването на билет. По силата на Регламент (ЕК) 261/2004 събития като стачка на водачите, която не е могла да бъде избегната, даже и след предприемане на всички рационални ограничения от компанията транспортьор, се считат за изключително събитие. В подобен случай превозвачът не дължи обезщетение на пасажерите си.

В оповестената за през днешния ден от водачите на "Райънер " сред 13.00 и 17.00 часа локално време стачка на миланското летище "Малпенса " възнамеряват да вземат участие и наземните диспечери. По силата на Регламент (ЕК) 261/2004 това прави от стачката форсмажорно събитие, при което засегнатите пасажери не могат да бъдат обезщетени. Искове за материални и нематериални вреди към самолетната компания се подават персонално от всеки пасажер.

Българските консулски служби нямат компетенцията да окажат подпомагане на наранени от стачните дейности български жители. За подпомагане по подготвеност българските жители могат да се извърнат към Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация " на телефон +359 2 937 1047 или имейл: [email protected].
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР