Министерството на външните работи актуализира информацията за мерките и органиченията

...
Министерството на външните работи актуализира информацията за мерките и органиченията
Коментари Харесай

Актуалните мерки и ограничения за придвижване в Европа и по света

Министерството на външните работи актуализира информацията за ограниченията и органиченията при придвижването в страни от Европа и по света към 23 март. Вижте какви са те.

Турция – От 27 март интернационалните полети, като се изключи тези до и от Ню Йорк, Вашингтон, Хонконг, Адис Абеба и Москва ще бъдат спрени. Въведена е възбрана за излизане от домовете на жителите над 65 годишна възраст, в това число и за тези, които страдат от хронични болести.
Германия – Полетите на самолетна компания " Луфтханза " по направления Франкфурт на Майн – София и София – Франкфурт на Майн са анулирани от през днешния ден до края на май 2020 година или до второ разпореждане.
•    Авиокомпания " Уиз Еър " ще реализира полети от/до София до края на март. Компанията не е траяла контракта си с летището във Франкфурт и от 01 април няма да прави полети от Франкфурт.
•    Засега няма промени в идните полети на самолетна компания " Райънеър " по маршрута Кьолн – София и на авиопревозвача " Уиз Еър " по направление София – Франкфурт на Майн – София.
•    Анулирани са полетите на самолетна компания " Юроуингс " по направление Дюселдорф – София - Дюселдорф.

Германия – От 22 март и за най-малко две седмици във всички провинции в Германия са въведени следните ограничения:
•    Ограничаване на обществените контакти на жителите до оптимално възможното;
•    Забрана за престояване на открито на повече от двама души дружно (не се отнася за членове на фамилията от едно домакинство);
•    Спазване на минимално разстояние от 1,5 м. един от различен на публични места;
•    Пътуване до работа, за грижа за болен (нуждаещ се от помощ), за наложителна среща, за разходка на въздух или спорт в персонално качество е позволено;
•    Празнуване в групи, даже и в домашна конюнктура, не се позволява;
•    Ресторанти и заведения за хранене се затварят (възможно е взимане на храна и питиета за вкъщи);
•    Заведения за грижа за тялото (като фризьорски салони и др.) се затварят, изключения се позволяват за тези, предлагащи здравни грижи;
•    За всички предприятия е неотложно спазването на хигиеничните разпореждания и вземането на ефикасни ограничения за защита;
Разрешава се упражняване на спорт (джогинг), разходка на деца, разходка на куче, пътешестване до работа, излизане за извършване на покупки, посещаване на доктор или за оказване на помощ другиму, само че единствено самостоятелно и при съблюдаване на правилото до двама души дружно.
Всяка обособена федерална провинция може да постанова и спомагателни ограничаващи ограничения. В Бавария, Заарланд и Саксония излизането отвън дома е възможно единствено в наложителни случаи. За спазването на ограниченията ще наблюдават полицията и общинските служби по публичния ред, като при нарушавания ще бъдат налагани наказания. Няма единни санкции за цялата страна, само че в Северен Рейн-Вестфалия и Райнланд Пфалц, да вземем за пример, санкциите доближават до 25 000 евро.

Русия – От 27 март до 17 април самолетна компания „ Аерофлот “ приключва полетите си до София. На настоящия стадий компанията ще продължи да извършва маршрутите до Брюксел, Лондон, Берлин, Дъблин, Мадрид, Рим, Амстердам, Букурещ, Женева и Париж. „ България Ер “ продължава своите полети до и от Москва, като с отчитане на натовареността може да бъдат отлагани полети.

Всички жители над 65 години и такива, страдащи от хронични болести (захарен диабет, бронхиална астма, онкологични болести и такива прекарали инсулт и инфаркт) са задължени да съблюдават домакински режим. Работодателите са длъжни да обезпечат опция за работа на тези хора от отдалеченост, да им дават полагаем отпуск или да ги пуснат в болничен.

Украйна – До 3 април остава в действие възбраната за влизане на чужденци в Украйна. Границите са затворени и за транспортни средства, осъществяващи постоянен пътнически транспорт (самолети, влакове, автобуси). Няма ограничавания за карго транспорти по въздух, море и суша. Техните екипажи и водачите на сухоземни транспортни средства ще минават скрининг. Изключения важат за чартърни линии, осъществяващи транспорт на пасажери, завръщащи се в Украйна по график. Допуска се транспортиране на европейски жители от Украйна с изключителни полети, върнали украински жители в страната. Същите имат нерегулярен темперамент и не се афишират авансово.
В Киевска, Харковска, Донецка, Тернополска, Ивано-Франковска, Житомирска, Днепропетровска области и в Киев-град е оповестена изключителна обстановка по отношение на разпространяването на ковид. Очаква се въвеждането на изключително състояние и за територията на цялата страна. От 23 март публичният превоз в Киев работи в стеснен режим и обезпечава транспорт единствено на служащи от сферата на сериозната инфраструктура и публицисти, които имат съответните специфични билети.

Мароко – Извънредното състояние ще продължи до 18 часа на 20 април. Всички интернационалните полети от и за страната са прекратени от 19 март. На 22 март бяха прекъснати основаните механизми за подкрепяне на напускането на Кралство Мароко от задгранични туристи, намиращи се в страната, със специфични и/или планови въздушни полети. От 24 март стопира целият публичен превоз. Очаква се прекъсване и на междуградските влакове и рейсове. Забранява се напускането на обитаеми места с персонални транспортни средства с изключение на при наложителни медицински потребности. Влаковете ще действат само за доставка на артикули от първа нужда и въз основа на разполагаем удостоверителен документ, според условията.

Кувейт – Транзитен престой или трансфер на български жители в Кувейт не е вероятен. В мощ е полицейски час от 17.00 ч. до 04.00 ч. Гражданите на непознати страни, нарушили полицейския час, ще бъдат експулсирани. Подготвят се разрешителни за овакантяване на страната на учителите – непознати жители, които са изявили такова предпочитание.

Китай – Всички, обитавали през последните 14 дни в Република Корея, Италия, Иран, Япония, Франция, Испания, Германия, Съединени американски щати, Англия, Швейцария, Швеция, Белгия, Дания, Австрия, Нидерландия, Норвегия и Австралия попадат под наложителна двуседмична карантина, която се организира в особено избрани за това места (пунктове за изолация), а не в домашни условия. При определяне на инфектиран пасажер, пътуващ в същия аероплан, другите пасажери също се търсят и настаняват в особено избрани за това пунктове за карантина, в който следва да останат до излизане на резултатите от тест за диагностициране. Всички медицински разноски по тестване и лекуване или такива, зародили от настаняването в местата за превозване на карантина, се заплащат от съответния пътуващ.
Всички директни полети до Пекин се пренасочват за в началото кацане към 12 летища в разнообразни елементи на страната: Тиендзин, Тайюен, Хоххот, Шъдзяджуан, Шанхай Пудон, Дзинан, Циндао, Нандзин, Шенян, Далиян, Джънджоу и Сиан. На всички пасажери се прави обзор и тест за ковид, като единствено тези с отрицателни резултати могат да продължат към Пекин.
Пътуващите към Китай за бизнес първо са настанявани за своя сметка в избрани от управляващите хотели/места за слагане под карантина, до излизане на резултатите от диагностициращ тест. Наложена е възбрана за алпинизъм в Тибет за върховете с метод от китайска страна.
Полети до Европа се реализират единствено с самолетна компания „ Еър Чайна “ до Франкфурт и с Аерофлот до Букурещ или Москва с възможна композиция до Истанбул. Поради рестриктивните мерки, наложени за влизане в съответната страна, прекачване/транзитно прекосяване не се позволява през Сеул и Сингапур на жители, идващи от Китай. Единствена опция за директно прекосяване при политане от Китай остава полет през летище Хонконг, откъдето турските авиолинии летят до Истанбул.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР