Министерството на туризма стартира инициативата Денят за вас“, която ще

...
Министерството на туризма стартира инициативата Денят за вас“, която ще
Коментари Харесай

Министерството на туризма стартира инициативата „Денят за вас“

Министерството на туризма започва самодейността „ Денят за вас “, която ще стартира с присъединяване на община Бургас на 25 юни. Проектът планува в един ден през лятото всички музеи и други туристически обекти на територията на съответната община да са с вход свободен.

Целта е по този метод да се привлекат повече гости поради културно-историческите забележителности и атракциите в региона. Така ще бъде надграден и обогатен главният морски туристически артикул и гостите и жителите на общината ще могат да се срещнат с богатото завещание в съответния район.

„ Денят за вас ” е част от самодейностите на Министерството на туризма в съдействие с бизнеса и локалните управляващи за стимулиране на вътрешния туризъм. Това е един от фокусите в работата ни през 2019 година, оповестени при започване на годината с посланието „ Естествено в България ”.

Община Бургас първа ще отвори вратите на музеите си като част от самодейността. На 25 юни (вторник) с вход свободен ще са 10 емблематични туристически обекта за морската община. Авиомузей Бургас, Къща музей „ Петя Дубарова “, Музей на остров „ Св. Анастасия “, Исторически музей, Етнографски музей, Археологически музей, Природонаучен музей, Туристически комплекс „ Акве Калиде “, Културен център „ Морско казино “ и Бургаска художествена изложба „ Петко Задгорски “ ще посрещат гратис туристи през целия ден. Всички искащи да посетят атракциите могат да намерят повече информация за работното време и точните адреси на формалната страница на община Бургас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР