Министерството на туризма създава тематична работна група, която ще подготви

...
Министерството на туризма създава тематична работна група, която ще подготви
Коментари Харесай

Министерството на туризма ще подготви български СПА дестинации

Министерството на туризма основава тематична работна група, която ще приготви балнео и СПА дестинации в страната. Това разгласи отрасловият министър Николина Ангелкова на работна среща с представители на СПА промишлеността.

На срещата участваха представители на туристически и СПА организации и кметове. Ангелкова и екипът ѝ показаха идейния план за СПА дестинации, който включва 7 посоки, обхващащи цялата страна. С цел ангажиране на необятен кръг от заинтригувани страни за създаването на дестинациите са поискани мнения от 50 общини, които са база за основаване на дестинациите.

Предстои предложенията на ведомството да се обсъдят в работната група. След това те ще бъдат показани на публични полемики по райони, в които ще вземат участие бизнесът и локалните управляващи.

Плановете са през лятото планът да бъде финализиран и по-късно да стартира реклама за създадените дестинации, сподели министър Ангелкова. След завършването им те ще бъдат цифровизирани и качени на уеб страницата на министерството и в платформата iLoveBulgaria.

„ Със СПА дестинациите ще бъдат подкрепени браншът и общините да разпространяват голямото благосъстояние от минерални води, с което България разполага. С този план надграждаме към този момент създадените културно-исторически дестинации ", разяснява министър Ангелкова.

Тя заяви пред участниците, че СПА дестинациите ще бъдат показани на български и задгранични вложители, и означи, че ползата в чужбина към СПА туризма на България е огромен.

Министърът срещна представителите на СПА промишлеността и със декларирания интерес на домакините в Саудитска Арабия освен към вложения в петзвездни хотели у нас, само че и във инвестиции в СПА планове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР