Министерството на туризма проведе поредица от двустранни работни бизнес срещи

...
Министерството на туризма проведе поредица от двустранни работни бизнес срещи
Коментари Харесай

Министерството на туризма проведе поредица от двустранни работни бизнес срещи в Германия

Министерството на туризма организира поредност от двустранни работни бизнес срещи в Германия , оповестиха от ведомството. Те са минали при голям интерес. Срещите са били за подсилване и развиване на връзките сред двете страни, както и промотиране на България като туристическа дестинация . Инициативата бе извършена в интервала от 6 до 10 февруари, като започва от Берлин и обиколи общо шест немски града, включително Лайпциг, Мюнхен, Франкфурт на Майн, Дуисбург и Дюселдорф.

Това е второто сходно така наречен „ роудшоу “ , след триумфа на извършеното в Полша в края на предходната 2022 година .

При откриването присъединяване взе Н. Пр. Елена Шекерлетова , ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България във Федерална република Германия, която акцентира значимостта на немския туристически пазар и големия капацитет в тази област сред двете страни.

Делегацията, формирана от 15 представители на туристическия бранш – туроператори и хотелиери, се води от туристическото аташе на България в Берлин и представител на Министерството на туризма в Германия Тихомир Патарински . От страна на бизнеса съдействието се реализира със съдействието на доктор Франк Кванте – ръководител на УС на Алианс Българско Черноморие и Главен изпълнителен шеф на „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД.

„ Това е една вест, която демонстрира изгодите от съдействието сред Министерството на туризма, Неправителствени организации бранш и действителен бизнес. Нещо, за което освен приказваме, а и го вършим. “

С този коментар министър Илин Димитров изрази задоволство от триумфа на самодейността и насочи благодарности към всички забъркани.

Участващите в тази поредност от срещи български компании организираха работни диалози с над 300 немски евентуални сътрудници . Предложенията на българския бизнес, фокусирани най-вече върху морските почивки, бяха посрещнати с интерес. Допълнителен акцент в диалозите бяха опциите за обиколни пътувания , медицински и здравен, пешеходен и други характерни типове туризъм.

Германските туристически организации и туроператори показаха вяра и позитивно очакване по отношение на стратегиите към България тази година . Беше очебийно, че от значително значение за реализирането на сполучлив сезон е разширението на летателната стратегия и обезпечаването на спомагателни седалки към България.
Към сегашния миг ранните записвания при обособените туроператори бележат растеж до 20% спрямо интервала година по-рано.

В Берлин и Мюнхен се организираха и конференции с представители на туристическите медии, на които беше показан капацитетът на България като туристическа дестинация . На срещите се дискутираха също и опциите за целогодишен туризъм у нас, свързаността сред двете страни и трендовете на евентуално развиване.

В обособените местоположения интензивно присъединяване взеха също Генералният консул на Република България в Мюнхен Драгомир Димитров и почетният консул в Лайпциг Хайко Шмидт , а в B2B срещите – и ръководителите на комерсиалните ни задачи по места Анета Груйчева, Стефан Йонков и Румен Бонев.

Германия е един от главните и предпочитани туристически пазари за България , като броят на визитите и пренощувалите лица означават растежи през последните две години, само че са към момента под равнищата на предкризисната 2019 година За 2022 година близо 15% от всички осъществени нощувки в страната се падат на гостите от Германия, а дестинациите, в които отсядат най-често, са в общините Варна, Несебър, София, Балчик, Поморие и Созопол.

Германците са измежду туристите с най-дълъг междинен престой в страната – 4,5 до 4,7 дни, което се дължи на проведения темперамент на техните пътувания за морска отмора, туристически обиколки, здравен, СПА и уелнес туризъм, както и склонността им да идват за ранни и късни визити по крайбрежието ни, с което сполучливо уплътняват крилата на сезона.

Всички участници в бизнес срещите споделиха мнението, че сходни начинания са извънредно потребни и подкрепят реализирането на капацитета в региона на туризма сред двете страни.

Предстои трето „ роуд шоу “ с поредност от професионално насочени срещи на бизнес делегация в Израел .

„ Ще заложим в графика за идната година такива представяния в 5 страни. Идеята е туристическите ни аташета да провеждат по целеви пазари зад граница сходен вид събития годишно “ , съобщи министър Илин Димитров.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР