Министерството на туризма, което от няколко години има изнесена служба

...
Министерството на туризма, което от няколко години има изнесена служба
Коментари Харесай

Министър Ангелкова отказва евтини жилища в Пловдив

Министерството на туризма, което от няколко години има изнесена работа в Пловдив, се отхвърля от два общински жилището. Те са предоставени за подчинените на министър Николина Ангелкова, изпратени да работят под тепетата. Договорите с тях са прекъснати, други чиновници не са назначени и нуждата от квартирите отпада, пишат от министерството.

Апартаментите са в " Тракия ", в блок 194, на четвърти и осми етаж. Те ще бъдат дадени чартърен на извънредно нуждаещи се, които по 10 години чакат ред за настаняване. Сектор " Туризъм " беше оголен в Пловдив през 2013 година Служителите, командировани от София, употребиха 5 жилища. По-късно от София пожелаха да си запазят единствено три, две от които в този момент се освобождават. Изнесената дирекция си остава единствено с една общинска квартира в блок 50, вх. " Д " в " Тракия ", на седми етаж. Апартаментът е едностаен.

Министерската работа беше разкрита в Пловдив по експлицитното гледище на градската администрация и с вярата, че ще подтиква туризма в регионалния град. Специално за дирекцията бяха предоставени пространства в постройката на ул. " Железарска " 1 с аспект към Римския стадион.

Жилищата пък бяха дадени на министерството от така наречения ведомствен фонд. С решение на Общинския съвет за потребностите на бюджетните институции, в това число и на Община Пловдив, са заделени до 3 % от общо над 3500 жилища. Това значи, че 105 от тях могат да се употребяват от служители. Общинарите, настанени във ведомствени квартири, имат право да ги купуват.

Пак по силата на същата разпоредба по-голямата част от жилфонда - до 85,5 на 100 - е предопределена за настаняване чартърен на извънредно нуждаещи се. Те са над 300. Други 10 % са включени във фонд " Резервен " и са отредени за хора с тежки болести и без приходи или останали без дом след пожар или други бедствия. До 1,5 % от общинските жилища са планувани за продажба. Като предписание това са остарели къщи, които общината вади на търг, в това число за доближени до властта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР