Министерството на труда и социалната политика предлага всички настанявания в

...
Министерството на труда и социалната политика предлага всички настанявания в
Коментари Харесай

Предложение: Да се спрат услугите за настаняване от резидентен тип за възрастни

Министерството на труда и обществената политика предлага всички настанявания в профилирани институции и обществени услуги от резидентен вид да бъдат спрени до края на оповестеното изключително състояние, сочи тяхно прессъобщение.

Това е единствено една от ограниченията, които общественото министерство предлага и желае да предприеме за предварителна защита против вируса COVID-19.

Не се позволяват и свиждания, като околните и роднините на настанените може да получат информация от шефовете и от общините, които са снабдител на услугата.
Първи болен от ковид в Троян, работил е като ски преподавател в Банско Има подозрение и за още един инфектиран, пристигнал от Чехия
Преустановяват се също всички планови инспекции от страна на обществените служби, както и от Инспекцията по труда.

Временно се приключват и срещите сред деца, настанени отвън фамилията, с родственици, близки и кандидат-осиновители.

Приемът на заявки и заявления за прилагане на обществени права ще става единствено и само по пощата и по електронен път.

Онлайн регистрацията важи и за Бюрото по труда.

Подаване на документи

Удължава се валидността на всички документи и на периодите, които изтичат в интервала на изключителното състояние. В това число влизат също даването на месечни фамилни помощи за деца и направленията за прилагане на обществени услуги.

Оценките на потребностите на хората с увреждания се вършат по телефон или по е-поща.

От Социалното министерство оферират още за приемане на обществени помощи да отпадне условието за полагане на общественополезен труд от безработни лица до края на изключителното състояние.
Всекидневна стерилизация на жилищните блокове във Варна поради COVID-19 Това е разпоредил кметът на морската ни столица
Пенсиите

От 1 април 2020 година пенсиите на 400 хиляди работещи пенсионери с добит застрахователен стаж след 31.12.2018 година да бъдат преизчислени по длъжностен път, без да се постанова да вървят до Национален осигурителен институт.

91 129 пенсионери са подали заявки за служебно преизчисляване, като техните пенсии ще бъдат преизчислени по отношение на желанията им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР