Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува за обществено

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) публикува за обществено
Коментари Харесай

МТСП публикува за обществено обсъждане Концепция за фазата на изплащане на пенсии от втория стълб

Министерството на труда и обществената политика (МТСП) разгласява за публично разискване Концепцията за регламентиране на етапа на погашение от спомагателното наложително пенсионно обезпечаване на интернет страницата си в рубриката „ Документи “, подрубрика „ Проекти на нормативни актове “. Срокът за изложение на отзиви, оферти и мнения по нея е 14-дневен и завършва на 24 април 2018 година Това оповестиха от пресцентъра на МТСП.
В Концепцията се оферират разнообразни типове пенсионни артикули, подобаващи за финансовите пенсионни фондове – както професионални, по този начин и универсални. При създаването на съответните оферти се изхожда от главното предопределение и цел на пенсионното обезпечаване, а точно – след постигане на избраните от закона условия да се даде несъмнено от време на време заплащане (пенсия) на лицето. В тази връзка се планува главният тип заплащания да са под формата на пожизнени пенсии и схеми за програмирани заплащания.
Концепцията е създадена въз основа на направения Концептуален модел от образувана със заповед на министъра на труда и обществената политика работна група с присъединяване на специалисти от Комисията за финансов контрол, Националния застрахователен институт, Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване, Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската търговско-промишлена палата, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България, Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ и представители на научните среди. Допълнително по концептуалния модел бяха показани бележки и оферти от Българската стопанска камара и Съюза за стопанска самодейност.
На база на концепцията ще бъдат създадени оферти за промени в Кодекса за обществено обезпечаване, с които цялостно и непротиворечиво да бъде уредена етапа на погашение на пенсиите от спомагателното наложително пенсионно обезпечаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР