Министерството на транспорта публикува за обществено обсъждане правилата, които регламентират

...
Министерството на транспорта публикува за обществено обсъждане правилата, които регламентират
Коментари Харесай

Правилата за тротинетки ще минат през обществено обсъждане

Министерството на превоза разгласява за публично разискване разпоредбите, които регламентират потреблението на електрически тротинетки в градовете. Сред предложенията са ограничение на оптималната скорост до 25 км/ч, наложително потребление на защитни каски и на светлоотразително облекло в тъмната част на денонощието. И още - минимална възраст за използването им е 14 години.
След разгорещени полемики и значително произшествия, използването на електрически тротинетки ще бъде регламентирано. Но преди този момент противоречивите въпроси, които се оферират от транспортното министерство, би трябвало да бъдат дискутирани и утвърдени, съобщи Българска национална телевизия.

„ За нас е голям проблем. Защото рестриктивните мерки ще свият използването на този тип средство за градска подвижност. Те ще обрекат тези 4 компании в София, които са за споделено пътешестване, на банкрут, защото при тях е невероятно потреблението на каски при този бизнес модел”, твърди Радослав Стоицов, ръководител на Българска асоциация за електромобилност.

И още от противоречивите въпроси: дали ограничаването на скоростта да бъде 25 км/час; каската и жълтата жилетка от каква възраст би трябвало да се ползват; по какъв начин да спрем малолетните младежи с мобилни телефони, които наппират да карат тротинетки?

Избор ще имат и обособените общини, на които се дава опция сами да вкарват спомагателни ограничавания за прилагане на тротинетки.

Още оферти за полемика могат да бъдат давани в период от 14 дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР