Министерството на транспорта и съобщенията (МТС) преминава към пряко договаряне

...
Министерството на транспорта и съобщенията (МТС) преминава към пряко договаряне
Коментари Харесай

Транспортното министерство договаря пряко купуването на 35 влака по ПВУ

Министерството на превоза и известията (МТС) минава към директно договаряне на доставката на 35 едноетажни мотрисни влака по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), оповестиха от ведомството. 

След обзор на подадените предложения в откритата на 26 януари процедура по социална поръчка, комисията е открила, че предложенията в техническите спецификации на двамата участници не дават отговор на заложените условия, свързани със периодите за доставка, узаконяване, както и други механически елементи за въвеждането в употреба на преносимия състав, излиза наяве от известието.

С решение на служебния министър на превоза и известията Георги Гвоздейков от 18 април откритата процедура е прекъсната. Предстои да се премине към процедура на договаряне без авансово съобщение Закона за публичните поръчки, допълват от МТС. 

" Ще поканим на договаряния необятен кръг от участници, с цел да реализираме оптималната конкуренция, а с цел да подсигуряваме бистрота, ще отправим покана и към представители на Европейската комисия да следят преговорния развой ", изясни министър Гвоздейков.

В края на януари, по време на парламентарен надзор, министърът на превоза и известията в кабинета " Денков " Георги Гвоздейков разгласи, че се надява до края на март, началото на април да се завърши с всички процедури и да бъдат подписани контракти за доставка на железопътен преносим състав.

Българска телеграфна агенция напомня, че по Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ) са планувани вложения за закупуването на седем двуетажни и 35 едноетажни електрически мотрисни влака, 20 едноетажни пуш-пул състава, 18 електрически маневрени локомотива, както и доставката на бордово съоръжение за 108 електрически локомотива и мотрисни влака. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР