Министерството на търговията на САЩ добави две базирани в Европа

...
Министерството на търговията на САЩ добави две базирани в Европа
Коментари Харесай

САЩ забраниха търговията с европейски консорциум за шпиониране през телефона

Министерството на търговията на Съединени американски щати добави две основани в Европа компании за следене към своя черен лист с търговски ограничаване като част от напъните на администрацията на президента Джо Байдън да противодейства на злоупотребата с търговски шпионски програмен продукт, заяви " Ройтерс ".

Това са основаната в Унгария компания Cytrox и, дружно свързани с консорциума Intellexa в Ирландия, учреден съгласно " Дойче веле " от някогашен почитан член на израелските секрети служби. Санкционираното унгарско сдружение е обвързвано с едноименния стартъп в Северна Македония, който се счита за разработчик на шпионската стратегия Predator

Cytrox и Intellexa са две от множеството компании, които дават на клиентите опцията да хакват смарт телефони и други устройства, давайки им скришен достъп до персоналните данни на техните цели. Подобно на техния по-известен съперник, израелската NSO Group, те са били забъркани в корист с наблюдаване, добавя " Ройтерс ".

Министерството на търговията съобщи на Съединени американски щати, че фирмите са добавени " за трафик на кибер експлойти, употребявани за приемане на достъп до осведомителни системи, като по този метод заплашват поверителността и сигурността на лица и организации по целия свят ".

Служители и законодатели от двете страни на Атлантическия океан гледат по-внимателно на търговците на шпионски програмен продукт, които продават стоките си както на властнически страни, по този начин и на демокрации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР