Министерството на търговията на Китай обяви, че САЩ са ескалирали

...
Министерството на търговията на Китай обяви, че САЩ са ескалирали
Коментари Харесай

Китай разкритикува остро САЩ за ескалирането на търговската война

Министерството на търговията на Китай разгласи, че Съединени американски щати са " ескалирали " комерсиалното напрежение сред двете страни с " неправилни практики ", призовавайки Вашингтон да се въздържа от злоупотреби със личните си закони във връзка с санкционирането на компании, оповестяват китайските медии.

От ведомството прибавиха, че в случай че АСЩ желаят да продължат комерсиалните договаряния, " неправилните дейности ", които то не прецизира, би трябвало да бъдат " поправени " и договарянията би трябвало да се организират въз основа на взаимно почитание. Пекин обаче настоя, че няма да прави отстъпки по значими въпроси.

Китай е убеден и има вяра, че е в положение да отбрани ползите на китайските компании, които са обект на офанзива от страна на Съединени американски щати, и разгласи, че ще предприеме " всички нужни ограничения " в това отношение.

Телекомуникационният китайски колос Huawei беше подложен в черния лист от Министерството на търговията на Съединени американски щати, като беше неразрешена продажбата на технологии на компанията. Китайският производител на камери за наблюдаване Hangzhou Hikvision Digital Technology също е в развой на разглеждане за слагане в черния лист на Съединени американски щати. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР