Министерството на съобщенията на Еквадор отрече, че на създателя на

...
Министерството на съобщенията на Еквадор отрече, че на създателя на
Коментари Харесай

Министерство в Еквадор отрече да е нареждано на Асандж да напусне посолството

Министерството на известията на Еквадор отхвърли, че на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж му е било подредено да напусне посолството на страната в Обединеното кралство.

Вчера беше обявено, че президентът на Еквадор Луис Морено е постигнал съглашение с английските управляващи да съобщи Асандж през идващите няколко седмици.

Асандж живее в еквадорското посолство Лондон през последните 6 години.

" Националното министерство на известията оповестява, че президентът на републиката Ленин Морено не е нареждал когато и да било Джулиан Асандж да напусне посолството на Еквадор в Лондон ", се акцентира в изказване на министерството.

Настоящият президент на Еквадор преди е определял Асандж като " завещан проблем " и " камъче в обувката ". Асандж получи протекция от Еквадор при ръководството на предходния президент Рафаел Корея.

Основателят на " Уикилийкс " се укри в еквадорското посолство в Лондон през 2012 година, заобикаляйки да бъде екстрадиран в Швеция поради обвинявания в полови похищения. Асандж също по този начин е изправен пред обвинявания в шпионаж в Съединени американски щати за разкриването на класифицирана информация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР